Zorgprofessionals uit de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep kunnen tot 13 mei hun digitale vaardigheden testen. Door de test in te vullen verkrijgen deelnemers niet alleen zelfinzicht, maar werken ze bovendien mee aan het Nationaal Onderzoek Digitale vaardigheden Huisartsenzorg.

Digitalisering in de zorg is niet meer weg te denken. Maar alle oplossingen rondom applicaties, eHealth, zorgtechnologie en communicatieplatformen vragen wel wat van de zorgprofessional. Daarom heeft de Coalitie Digivaardig in de zorg, samen met medewerkers uit de huisartsenzorg, een zelftest ontwikkeld voor zorgprofessionals uit de huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep. Hiermee kunnen zij toetsen hoe digivaardig ze zijn en wat ze nodig hebben om die vaardigheden verder te verbeteren.

Vragenlijst
De vragenlijst voor de test, die circa 15 minuten duurt, kan tot 13 mei worden ingevuld. De resultaten blijven privé en worden niet op persoonsniveau of teamniveau gepubliceerd. Wie de eigen resultaten wil terugzien, hoeft alleen een e-mailadres achter te laten.

GA NAAR DE VRAGENLIJST

Met de vragenlijst wil de Coalitie onderzoeken hoe digivaardig zorgprofessionals zichzelf en hun collega’s inschatten en waar de behoeften liggen om vaardiger te worden. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor het ontwikkelen van producten en diensten waarmee zorgprofessionals hun digitale vaardigheden, op eigen tempo en eigen manier, kunnen verbeteren.

Interview
Wie wil meewerken aan een één-op- één interview kan na het invullen van de vragenlijst zijn of haar mailadres achterlaten en de interviewoptie aanvinken. In dat geval neemt de organisatie contact op voor het maken van een afspraak in april of mei. Voor vragen over het onderzoek kan contact worden opgenomen via info@digivaardigindezorg.nl.

Het Nationaal Onderzoek Digitale vaardigheden Huisartsenzorg is een initiatief van de Coalitie Digivaardig in de zorg en wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg. Het onderzoek wordt landelijk gesteund door diverse belangenorganisaties, waaronder LHV, NVDA, NVvPO, InEen, FNV Zorg en Welzijn en CNV Zorg en Welzijn.

--------------------------------------

Digicoaches ROHWN / ©aliber

Emely Verdel en Jonathan Baldi helpen, als digicoaches vanuit ROHWN en ©aliber, aangesloten praktijken graag met hun digitale uitdagingen. Wil je gebruikmaken van onze digicoaches? Mail naar info@rohwn.nl.